actiefadvies.nl

Advies: ga lekker sleutelen aan je computer op je vrije dag

Vorige week vrijdag was ik een dag vrij van werk. Helaas was het deze dag verschrikkelijk regenachtig weer en kon ik dus niet lekker gaan wandelen buiten. Ik moest dus een andere leuke dagbesteding bedenken om deze dag mee te vullen. Aangezien ik technische snufjes altijd heerlijk vind, besloot ik deze dag te gaan sleutelen aan mijn computer. Ik deed dit vroeger veel en het was echt wel een grote hobby, maar door werk had ik hier tegenwoordig geen tijd meer voor. Gelukkig maakte deze vrije dag eindelijk weer eens de techneut in mij los.

Geduld hebben

Al snel was ik vergeten dat aan zo’n computer sleutelen heel veel geduld kost. De eerste stap is namelijk bedenken wat er mis is met je computer of wat je wil veranderen. Of misschien wil je wel een gehele computer bouwen, dat kan ook. Als je dit hebt bedacht moet je gaan uitzoeken hoe dit precies moet en wat je hiervoor nodig hebt. Dit kostte mij al ongeveer een halve dag, de tijd vloog om. Maar, na tientallen Youtubefilmpjes verder kon ik dan eindelijk aan de slag.

Onderdelen kopen

Als je een goed ‘gameplan’ hebt bedacht, moet je hier natuurlijk nog de benodigdheden voor in huis halen. Op internet word je doodgegooid met allerlei verschillende websites die computeronderdelen verkopen. Ik wist dus ook echt even niet waar ik het moest zoeken. Toen ik een berichtje op Facebook plaatste welke websites mijn kenniskring zou aanraden om onderdelen te kopen, kwam er gelukkig reactie. De website Azerty werd het vaakst genoemd en hier ging ik dus ook mijn onderdelen zoeken. Al snel kwam ik erachter dat dit de perfecte site is, ze hebben zo veel aanbod! Moederborden, processoren, harde schijven enzovoort… Ze hebben alles wat je maar nodig kunt hebben, zelfs een Asus moederbord voor de meest scherpe prijs!

Het knutselen kon beginnen

Toen alle onderdelen binnen waren kon het knutselen eindelijk beginnen. Ook met betrekking tot het echte werk was ik even vergeten dat geduld hier zeker wel nodig is. Een computer is natuurlijk erg kwetsbaar en de onderdelen en schroefjes kunnen erg klein zijn. Alles moet dus met beleid gebeuren. Ook is het slim om een schaaltje neer te zetten zodat je de onderdeeltjes niet kwijtraakt, want anders ben je nog verder van huis.

Een heerlijke dag

Ondanks dat ik mijn geduld dus even moest opsnorren heb ik een heerlijke vrije dag gehad. Omdat het sleutelen aan computers zoveel beleid, geduld en kennis vergt ben je even compleet in een andere wereld. Ik had mijn telefoon de hele dag niet aangeraakt en ook mijn mail had ik niet gelezen. Dus mijn advies: als je een vrije dag hebt, haal de techneut in je naar boven. Want niets is zo lekker als even alles vergeten en op je vrije dag een keer écht goed te ontspannen.

Mobiele versie afsluiten