actiefadvies.nl

Examentraining is er ook voor herexamens

Examentraining

De examens zijn op dit moment al in volle gang. Als het goed is loopt het allemaal zoals je graag zou willen. Je hebt gestudeerd tot de letters in je boeken door elkaar begonnen te lopen. Je hebt op school wat examentraining gevolgd voor je mindere vak(ken) en nu moet je het laten zien. En dat valt nog lang niet mee. Want faalangst en complete black outs liggen op de loer. Mocht je nu toch een herexamen moeten doen, dan kun je alsnog examentraining volgen. Met examentraining verhoog je namelijk je kansen op slagen aanzienlijk. Want door de examentraining voel je je veel zekerder. Zo lukt het je wel om een nette voldoende te halen en te slagen.

Examentraining is investeren in jouw toekomst

Het lijkt super vervelend om je in een vakantie of in de weekenden te moeten verdiepen in het vak waar je het minst goed in bent. Dit is namelijk ook meestal het vak dat je het mist leuk vindt. Toch kan examentraining ervoor zorgen dat je dit vak niet nog een jaar hoeft te volgen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je interesse wordt gewekt en dat je het vak misschien wel leuk gaat vinden. Wie weet wat dát oplevert in de toekomst?

Examentraining doe je vóór je examens

Natuurlijk doe je examentraining voor de landelijke examens beginnen. Maar soms heb je het pas nodig wanneer je toch een herexamen moet gaan doen. Gelukkig kun je dan ook nog instappen. Zo vergroot je je kansen op alsnog slagen aanzienlijk. Je wordt namelijk volledig ondergedompeld in de lesstof en daardoor kun je je, ook tijdens je herexamen, goed herpakken en alsnog slagen. Oké, het is niet leuk om een cursus te volgen als de rest van je klas al geslaagd is en vakantie heeft, maar een heel jaar over moeten doen is nog veel vervelender!

Ik kan zelf toch leren? Waarom zou ik examentraining nodig hebben?

Kijk, als je er zeker van bent dat je gaat slagen en dat je het zelf allemaal redt dan is examentraining voor jou misschien niet nodig. Maar aan de andere kant, door betere cijfers te halen vergroot je je kans om aangenomen te worden op de vervolgopleiding van jouw keuze. En dat maakt het volgen van zo’n cursus wel erg interessant. Je krijgt alle lesstof opnieuw aangeboden en kunt zelf filteren welke informatie voor jou relevant is. Zo leer je toch iedere keer weer wat bij.

Mobiele versie afsluiten