actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Handige tips voor vervoeren en opslaan van spullen

vouwkratten

Online geef ik altijd graag het beste advies. Regelmatig vertel ik je daarom over werkelijk van alles en nog wat. De ene keer is het heel globaal, de andere keer ontzettend specifiek. Vandaag ga ik je actief advies geven over iets waar werkelijk iedereen wat aan heeft. Ik ga je advies geven hoe je op een handige manier spullen kan vervoeren en opslaan. Met mijn tips en tricks zal je nooit meer tegen obstakels aanlopen tijdens het verhuizen, vervoeren en bewaren van allerlei materiaal. Dus ga er maar even goed voor zitten en ontdek hoe ook jij moeiteloos aan de slag kunt gaan.

Tip 1. Stapelen en opruimen als Tetris

De eerste fout die regelmatig gemaakt wordt, heeft te maken met de manier waarop spullen worden ingeruimd of opgestapeld. Stel, moet een zooi spullen opslaan. Probeer dit dan op de effectiefste manier te doen. Maak met andere woorden optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Ik vergelijk het zelf altijd met het bekende spel uit de jaren ‘80: Tetris. Met dit spel moet je ervoor zorgen dat alle blokken perfect opgestapeld worden zonder dat er lege ruimtes tussen zijn. Het opslaan van spullen moet je op eenzelfde manier doen. Wanneer namelijk alles netjes en strak opgeruimd en gestapeld is, dan profiteer je van meerdere voordelen. Zo is de kans op schade aanzienlijk kleiner, kun je meer spullen kwijt en is het geen probleem om het veilig te vervoeren.

Tip 2. Juiste materialen gebruiken

Naast een slimme tactiek om alles op te stapelen of op te ruimen, moet je natuurlijk ook wel beschikken over de juiste materialen. Het wordt erg lastig om iets te bewaren of te vervoeren als je geen kunststof bakken of vouwkratten gebruikt. Persoonlijk ben ik enorm fan van die extra stevige vouwkratten. Die gebruik ik namelijk ook wel eens voor mijn baan. Als je eenmaal van die robuuste vouwkratten hebt gebruikt, dan wil je niet meer prutsen met kartonnen dozen en dat soort praktijken. Naast een stevige vouwkrat of kunststof bak kun je misschien ook wel een goede steekwagen gebruiken.

Uiteraard zijn spanbandjes ook nooit weg wanneer je grote en zware spullen gaat vervoeren. Daarbij wil ik je nog even op het hart drukken dat je niet moet gaan bezuinigen op zaken zoals materiaalkosten. Je kunt beter één keer investeren in stevige vouwkratten of een steekwagen, dan straks allerlei fysio behandelingen te volgen. Het is nou eenmaal wat slimmer om te denken aan jouw fysieke gezondheid dan voor de goedkope optie te gaan.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén