actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Het gezinsleven in de stad

Tegenwoordig kiezen steeds meer jonge gezinnen ervoor om uit de stad te vertrekken wanneer het gezin groter wordt. Dat is op zich logisch, een groter gezin vraagt immers wat meer ruimte en het leven in de stad is juist redelijk krap. Maar daarnaast heeft de stad ook veel meer te bieden wat betreft entertainment en sociale contacten. In deze blog vertel ik je over de punten van een fijn gezinsleven in de stad. Lees je mee?

Een goede thuisbasis

Het leven in de stad kan behoorlijk druk zijn. Zeker als je een kind bent, kan dit overweldigend voelen, ondanks dat je eraan gewend bent. Het is daarom belangrijk dat er een fijne en veilige thuisbasis is. Het liefst natuurlijk met een buitenruimte waarin gespeeld kan worden, maar we snappen dat dat in de stad niet altijd een gegeven is. Een goede thuisbasis is het lastig te omschrijven, in principe is het gewoon een huis in de stad waar iedereen van het gezin zich prettig en veilig voelt.

De balans in het sociale leven

Zoals ik al zei, is er in de stad veel meer te beleven wat betreft entertainment en sociale contacten. Maar dat zorgt er ook voor dat het snel teveel kan worden. Als ouder is het belangrijk dat je voor je kind de balans vindt tussen al dat plezier en rust die hij of zij ook nodig heeft. Het is dus een kwestie van kunnen selecteren wat belangrijk is en wat niet.

Vervoer voor in de stad

Ook qua vervoer in de stad kan je aanpassingen maken. Buiten de stad is het heel logisch om de auto te pakken als je op pad gaat met het gezin maar binnen de stad geldt die logica niet. Dan doe je er alleen maar lang over. Met en fiets in de stad ben je veel flexibeler en kan je makkelijker overal komen. Maar ja, met een gewone fiets kan je de kids niet zomaar meenemen. Gelukkig kan dat wel met en bakfiets! Ideaal voor de stad en ook nog eens leuk!

Veilig op pad

Uiteraard wil je jouw kinderen veilig in de wereld rond laten paraderen. Die zorg hebben alle ouders. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren waarop je dit al jong met je kindje kan bespreken zonder dat je hen bang maakt voor de wereld. Op internet staan tal van tips voor dit soort gesprekken, die zo belangrijk zijn zeker als je in een grote stad woont.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén