actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Iemand verrassen met koffie of thee, is altijd een goed idee!

Je waardering uitspreken, als je iemand vraagt of dat wel eens gedaan wordt, is het antwoord meestal: niet vaak genoeg. En dat is menselijk. Vaak voel je heel veel waardering voor iemand en weet je niet goed hoe je dit moet laten blijken, alsof het er gewoon bij inschiet. Meestal heeft het toch echt te maken met de angst voor een vervelende reactie, of een ongemakkelijk moment. Wanneer je weet dat iemand het ook moeilijk vindt om dat soort dingen te uiten, dan maakt dat de drempel nog groter. Maar de oplossing is eigenlijk heel simpel, soms heb je geen woorden nodig, en kun je iemand ook waardering laten blijken door iets voor iemand mee te nemen, een klein gebaar maakt al een grote indruk.

Het leukste cadeau ligt dicht bij huis

En daar hoef je de winkels niet voor af te struinen. Integendeel, wat denk je van iemand verrassen met koffie of thee? Het is simpel, maar wel echt iets waar je iemand van kan laten genieten en iets waar over nagedacht kan worden. Natuurlijk haal je dan geen pak uit de supermarkt, maar maak je juist gebruik van de wat meer specialere varianten. Thee cadeau geven is zo leuk omdat je bijvoorbeeld voor smaken kan kiezen die anders zijn dan anders, of die niet in een zakje zitten maar in plaats daarvan kan je verse thee geven.

Attributen

Wil je wat meer uitpakken? Denk aan een koffiemolen, dat geeft iemand de ruimte om te experimenteren met koffiebonen! Vers gemalen, grof, fijn, het is een hele interessante zoektocht om daarmee bezig te zijn.

Samen ervaren

Het toffe van iemand verassen met koffie of thee is dat je eigenlijk meteen een moment creëert waar je samen een moment kan ervaren. Het kan lastig zijn om tijd in te plannen als je niet weet wat je kan of moet gaan doen, maar met koffie of thee is dat meteen duidelijk. Geef je zo’n cadeau, dan is het eerste wat je tegen elkaar gaan zeggen: wanneer kunnen we dit samen proeven, en je opeens heb je een datum geprikt!

Smaken

Bovendien is het het leukst om te ontdekken hoeveel smaken er wel niet zijn in de koffie en in de thee. Misschien ontdekt je wel je nieuwe favoriete thee of koffie! En je kan er echt de tijd voor nemen, normaal is een kop koffie of thee zo achterover en dit is echt bedoelt om de smaken op je in te laten werken.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén