actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Maak je bedrijf Agile met IT outsourcing

IT outsourcing plaatje

In deze tijd van razendsnelle verandering is vaak een goed advies om IT outsourcing te doen. Je besteedt daarbij je IT uit aan een bedrijf wat daarin gespecialiseerd is. Zij kunnen daarbij overigens één of meer IT zaken van je uit handen nemen. Net wat daarbij je behoefte is. Dit maakt je bedrijf vaak flexibeler waardoor je makkelijker op de snel veranderende omstandigheden om je heen kunt reageren binnen je bedrijf. Je hoeft immers zelf niet meer te regelen dat je IT wordt aangepast op de veranderingen binnen je bedrijf. IT outsourcing betekent ook dat je de kennis en uitvoering niet  meer in eigen beheer is. Dit maakt je bedrijf vaak minder kwetsbaar. Nog meer redenen? Zeker. Lees snel verder.

IT outsourcing; Wat zijn de mogelijkheden.

IT outsourcing vindt vaak op verschillende niveau’s plaats. Je kunt bijvoorbeeld het werkplek beheer uitbesteden. De werkplekken van je medewerkers zijn dan in beheer bij je IT partij. Zij zorgen dat alles functioneert en dat de benodigde applicaties werkend op je werkplek beschikbaar zijn. In een tijd van snelle IT veranderingen is dit bij veel  bedrijven en zeker MKB een logische keuze. Je hoeft namelijk niet meer zelf deze IT kennis in huis te hebben. Daarnaast is het bij een gespecialiseerd bedrijf meer zeker dat je werplekken ook echt goed werken. Zij hebben namelijk vaak meer specialisten in dienst die storingen kunnen oplossen. Bij deze vorm van IT outsourcing is vaak ook de helpdesk uitbesteed. Je kunt dus bellen naar de partij die de IT van de werkplek verzorgt. ZIj beantwoorden je vragen maar lossen ook storingen op. Een andere mogelijkheid bij IT outsourcing is dat je een volledig proces uitbesteed als dat zo goed als volledig gedigitaliseerd is. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer als dit volledig gedigitaliseerd is. De benodigde IT wordt dan verzorgt door een specialistische partij.

IT outsourcing; de voordelen voor je bedrijf

In deze blog hebben we al wat voordelen van IT outsourcing benoemd. Voor je bedrijf zijn er in deze tijd veel voordelen als je grote ambities hebt. Als je namelijk een sterke wens hebt om te groeien dan is IT outsourcing een logische keuze. Het is dan veel gemakkelijker om je IT op te schalen. Daarnaast is de IT binnen je bedrijf geen belemmering meer om te groeien. Je kunt sneller stappen zetten en weet daarnaast ook dat het gemakkelijker is om gebruik te maken van de laatste IT ontwikkelingen. Want bij groei hoort ook vaak innoveren.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén