actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Leukste jassen voor mannen

Napapijri

Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen wordt het steeds belangrijker hoe je eruitziet. Jassen verstoppen natuurlijk een gedeelte van het lichaam en worden zodoende minder snel als een modebewust item gezien. Echter kunnen jassen een mooie toevoeging zijn aan de outfit. In deze blog bespreek ik een aantal soorten jassen voor mannen waar je zeker gezien mee mag worden.

De napapijri jas

De jassen van Napapijri zijn tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Niet alleen omdat je er erg leuk uit zien, er in verschillende kleurtjes zijn, maar ook omdat ze je goed beschermen tegen kou en regen. Napapijri is een Italiaans merk dat vroeger alleen tassen maakte voor Alpine sporten. Het merk is in 1987 opgericht. Sinds dat het merk ook jassen produceert voor mannen, vrouwen en kinderen is het flink in populariteit gestegen dankzij de populair jas met de naam bedrukt op de voorkant. In 2002 heeft het merk ook een samenwerking gedaan met Karl Lagerfeld.

De leren jas

Een leren jasje is een item dat nooit uit de trend raakt. In Grease liepen ze al rond met de leuke jasjes en ook nu lopen nog veel jongeren rond met leren jasjes. En niet zonder reden. Leren jasjes zijn namelijk erg makkelijk te combineren, bij bijna elke outfit staat een leren jasje goed. Daarnaast geeft een leren jasje je een stoere uitstraling.

De wollen jas

Een wollen jas is een klassieke jas voor een man. De wollen jas is erg stijlvol en kan goed gecombineerd worden met werkkleding. Een beige wollen jas is de meeste voorkomende keuze, echter zijn grijze of zwarte wollen jassen ook erg mooi en makkelijk te combineren. Wol heeft als stof een warmte isolerende kwaliteit waardoor wollen jassen je erg goed beschermen tegen kou. Dit komt doordat wol een gekroesde textuur heeft waardoor er zich warme lucht binnen de stof vasthoudt.

De parka

Een parka is een gewatteerde lange jas met een capuchon. Een parka heeft een sportieve uitstraling. De parka is goed bestendig tegen kou en is daardoor de perfecte winterjas. Niet voor niets was deze soort jas de uitrusting van veel soldaten in de vorige eeuw.

De gewatteerde jas

Persoonlijk is de gewatteerde jas niet mijn favoriet, maar hij is wel populair. Waarschijnlijk doordat hij goed de warmte van het lichaam vasthoudt en zodoende in de winter een goede keuze is. Zelf vind ik het een beetje op een Michelin mannetje lijken, maar iedereen heeft zijn eigen smaak natuurlijk.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén