actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Mijn advies: West Highland White Terriër, de leukste maatjes

eukanuba

De West Highland White Terriër, afgekort ‘Westie’, is een hondenras waar ik persoonlijk gek op ben. Ik heb zelf een Westie, genaamd Teddy. Hij is ongetwijfeld het leukste hondje die ik ooit heb gehad. Westies komen oorspronkelijk uit Schotland. In Nederland is het een echte gezinshond. Hij heeft veel zelfrespect en kan zichzelf makkelijk entertainen. Het zijn kleine, grappige hondjes, maar hebben ook zeker een handleiding. Ze kunnen namelijk ook erg eigenwijs zijn. Dit hoort bij het karakter van een terriër. Zit je zelf te kijken naar de aanschaf van een puppy? Lees je dan even in over West Highland White Terriër. Een westie is namelijk je maatje voor het leven!

Karakter

De West Highland White Terriër is een levendige, speelse en vrolijke hond. Een Westie is altijd in om te spelen en ravotten. Je krijgt een Westie niet makkelijk van zijn stuk. Toch is het een allemansvriend. Daarnaast is een Westie vindingrijk en slim. Ze werden namelijk vroeger gebruikt om te jagen op vossen, dassen en ander wild. Hierdoor zal een Westie sneller achter kleine diertjes aangaan en kuilen graven. Een Westie kan eigenwijs en koppig zijn. Als een Westie wat in gedachten heeft, is het moeilijk om hem of haar mee te krijgen. Een goede opvoeding helpt hiermee om te gaan. Overdag heeft een Westie vrij weinig aandacht nodig. Hij of zij komt dan graag bij je liggen om te slapen of uit te rusten.

Opvoeding

Het is belangrijk om een Westie goed op te voeden. Dit begint al vanaf jongs af aan. Aangezien een Westie nogal eigenwijs kan zijn, is het belangrijk dat hij of zij goed gesocialiseerd wordt. Als puppy moet een Westie weten achter welke bewegende objecten hij of zij niet mag rennen. Ook moet de puppy wennen aan verschillende type honden. Als je een Westie niet goed opvoedt, kan hij of zij behoorlijk neurotisch worden en doen waar hij of zij zelf zin in heeft. Een consequente opvoeding en puppycursus zorgt ervoor dat een Westie een prettig gezinslid wordt die makkelijk in de omgang is. Hij of zij zal het baasje dan gehoorzamen en makkelijk uit te laten zijn. Het helpt ook om veel te spelen en ravotten met de Westie. Hierdoor zal hij of zij zich fijner voelen.

Verzorging

Westies hebben een andere vacht dan de meeste honden. Deze is gevoeliger en dikker dan andere rassen. Om de witte vacht zo gezond en mooi mogelijk te houden, is het van belang dat je hem of haar elke dag borstelt. Hierdoor blijft de vacht schoon en kan het blijven ademen. Ook moet een Westie regelmatig geplukt of getrimd worden. De vacht groeit namelijk snel, waardoor de Westie vaak klitten of vieze haartjes krijgt. Vanwege de gevoelige huid is het belangrijk dat een Westie goede voeding binnenkrijgt. Je kunt haar of hem bijvoorbeeld Eukanuba voer geven. ‘Eukanuba Sensitive Skin’ is zeker aan te raden voor Westies die last hebben van een jeukende vacht of matte glans.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén