actiefadvies.nl

Online het beste advies

Blog

Studie en werk

Op dit moment studeer ik aan de Hogeschool Rotterdam en hier volg ik de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement. Ik word opgeleid tot ondernemer.

De studie

De keuze was voor mij niet heel lastig toen ik van havo 4 kwam. Vroeger wilde ik altijd mijn eigen zaak beginnen. In wat, wist ik nog niet. Nu eigenlijk nog steeds niet. Ik merk wel dat ik door de jaren heen veel ervaring opdoe en steeds meer mijn weg kan vinden in bepaalde branches. Ik heb een aantal stages gelopen en op die manier kom je er achter wat je wel en niet leuk vindt. Nadat ik was geslaagd ben ik naar verschillende soorten opendagen gegaan. Het is goed om je te oriënteren. Uiteindelijk kwam ik bij de Hogeschool Rotterdam terecht. Ik kreeg informatie over verschillende soorten opleidingen en één sprak mij aan. Ik ben voor de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement gegaan.

Tijdens de opleiding krijg ik vakken zoals marketing, sales en bedrijfseconomie. Ik moet ook een groot onderzoek doen naar de afnemersbehoefte van een online marketingbureau. Ik heb voor een online marketingbureau gekozen omdat ik zelf werk bij een online marketingbureau. Dit staat op mijn LinkedIn, af en toe word ik benaderd door een recruitment bureau voor allerlei soorten werkzaamheden die gebaseerd zijn op mijn LinkedIn profiel. Erg handig als ik over drie jaar afstudeer en ik kan niet direct een baan vinden.

Stage

Tijdens mijn studie moet ik een stage lopen van acht maanden. Ik heb een bedrijf op het oog om bij te solliciteren. Het is een bedrijf waar van ik vind dat het bij mij past.

Één jaar later is het zo ver. Ik moet gaan solliciteren bij bedrijven voor een acht maanden durende stage. Ik heb ook gekeken naar internationale stages. Dit kost veel geld en daarom leek het mij een goed idee om mijn stage in Nederland te doen.

Ik heb ervoor gekozen om bij een reisbureau stage te lopen. De eigenaar is mijn stagebegeleider en op die manier leer ik alle insides van het bedrijf kennen. Dit is erg handig, mocht ik in de toekomst mijn eigen bedrijf willen beginnen. Zij gaat mij alles vertellen over hoe zij haar onderneming is begonnen.

Ik ben al een tijdje werkzaam bij haar onderneming. Ik heb het erg naar mijn zin en ik leer het hele bedrijf kennen. Ik heb verschillende werkzaamheden en dat maakt mijn stage zo gevarieerd.

De lesstof die ik heb gehad tijdens mijn opleiding kon ik heel goed toepassen in mijn werkzaamheden.

De volgende stap is slagen voor mijn diploma en een leuke baan zoeken. Wellicht door een berichtje die ik via LinkedIn krijg.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén